Wat levert de MRI-scan onderbuik mij op?
- Algemene beoordeling van je organen en structuren in de onderbuik door een radioloog
- Dezelfde dag de uitslag
- Persoonlijke leefstijladviezen door een arts op basis van je resultaten
Bij deze MRI-scan onderzoeken we het onderste gedeelte van de buik. We kijken zorgvuldig naar de structuren en organen in de onderbuik om te beoordelen of daar afwijkingen zichtbaar zijn. We richten ons op de organen en structuren in dit gebied, zoals de blaas, baarmoeder (bij vrouwen), en prostaat (bij mannen), om te beoordelen of er afwijkingen zichtbaar zijn.
Let op: bij Prescan kunnen we de darmen niet goed beoordelen met een MRI en mogen we niet screenen op kanker, zoals darmkanker en prostaatkanker, volgens de Nederlandse wetgeving.
Een preventieve MRI van je onderbuik is bedoeld om vroegtijdig mogelijke aandoeningen op te sporen, maar bij klachten of opvallende veranderingen moet je altijd contact opnemen met je huisarts.
Het is mogelijk dat een onderzoek leidt tot nevenbevindingen. Voorafgaand aan het onderzoek vraagt Prescan u of u geïnformeerd wil worden over nevenbevindingen waarvoor controles of behandeling mogelijk zijn en nevenbevindingen voor aandoeningen van uw nageslacht. Prescan mag u niet informeren over nevenbevindingen waarvoor geen controles of behandeling mogelijk is (zie NEN 8051-norm voor meer informatie).
De uitkomsten van het onderzoek kunnen worden gedeeld met je huisarts. Voor meer informatie over preventief medisch onderzoek adviseert Prescan je om kennis te nemen van de volgende onafhankelijk bronnen:
Bij klachten adviseren we je om contact op te nemen met je huisarts. Prescan is gericht op preventieve gezondheidschecks en niet bedoeld voor het onderzoeken van bestaande klachten.
Mogelijke alternatieven zijn:
Om risico's te vermijden, wordt vóór de MRI een grondige screening uitgevoerd om te controleren of er metaal aanwezig is.
Prescan maakt gebruik van 1,5 en 3 Tesla scanners. De keuze van de scanner hangt af van de beschikbaarheid op de locatie. Helaas is het voor cliënten niet mogelijk om zelf een specifieke scanner te kiezen. Beide typen scanners leveren echter betrouwbare en nauwkeurige beelden, en de keuze van de scanner heeft geen invloed op de uitkomst of de kwaliteit van het onderzoek.
Het MRI-protocol bij Prescan is in overleg met radiologen en MRI-Laboranten ontwikkeld om optimale beeldkwaliteit te waarborgen, passend bij preventief medisch onderzoek. Hoewel er een standaardprotocol wordt gehanteerd, kunnen radiologen op basis van de specifieke situatie besluiten om hiervan af te wijken en een aangepast scanprotocol toe te passen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.